lördag 31 juli 2010

Jeg må ha, jeg trenger søvn og vhile

verkar som jag bara bloggar på lördagar. men vårt internet hemma har slutat existera så får bara chans nån gång ibland på jobbet, efter/innan jag har slutat/börjat. Och när man har jobbat i åtta timmar här vill man gärna inte gå tillbaka liksom. Men kände att jag var lite tvungen idag. Måste skicka viktiga mejl och sådär.
Testade Catrins webbkamera, tja. Jag är ingen höjdare på detdära märker jag. Och nej jag har inte klippt mig, klämmor (y)

Det är Olsok här i Valldal idag,  och för ett par dagar sen köpte jag detta tjusiga armband på marknaden, som ett substitut till Hästveda Marknad, bara bättre (och mindre) för de hade mitt namn. I rätt stavning, det händer aldrig i Sverige! Crazy!
Äh, jag vet inte. Jag är jätteutsliten och trött och jobbar helahela tiden. Vet inte hur jag orkar, om jag orkar. Bröt ihop idag på jobbet, och gick hem efter lite drygt åtta timmar. Fy tusingen, men är förhoppningsvis ledig på måndag.
Därav att jag ser så sur,trött, sleten och bläig ut. Ursäkta det tack :)


Puss og klem

lördag 24 juli 2010

le shopping

Hon är kanske inte så bra på det här med att blogga när hon jobbar utomlands nä. Men hon försöker det ska ni veta.
Internet har inte fungerat på en vecka nästan och det fungerar knappt nu heller. Så jag sitter på jobbet och snålar av deras internet, hehe.Orkar inte med värsta uppdateringen, men kan säga så mycket att jag lämnade Valldal för första gången på över fyra veckor i torsdags, vi åkte till Ålesund, spenderade fem timmar på ett stort köpcenter. Köpte lite för mycket. Två klänningar, en tshirt, ett linne, ett par jeans, och två par underbara skor. Och lite annat smått och gott ni vet. Använder ju som ni kanske vet Catrins dator, och här finns inget bildredigeringsprogram, så jag tänker helt enkelt lägga in plain bilder på det jag köpt. Gilla eller Ogilla, I don't care.


I övrigt är det mest jobb, jobb och jobb. Men på sätt och vis är det ganska skönt för jag slipper tänka på att jag är så långt hemifrån och sådär. Fick för några dagar sen reda på att mycket kan hända när jag är borta. Tydligen gäller inte de oskrivna tjejreglerna längre. För er som inte vet vilka regler jag menar så kan jag berätta att jag menar de reglerna som hanterar sina kompisars ex och sådär. Hade nästan tänkt försöka återskapa någon sorts bättre vänskap igen men det här sa ju en hel del. Tror inte jag vill längre va.



onsdag 14 juli 2010

skrivet 13 juli 2010

Jag är 17 år och 10 månader idag. Jag måste vara världens koolaste katt, haha! Nae, jag har hört och märkt att det är värsta värmeböljan i Sverige men här är det 15-16 grader och massvis med moln och regn till och från. Och så ska det tydligen vara hela veckan, men egentligen är det ganska skönt för om det är 25 grader och sol här är det mycket folk (vilket är bra självklart) men då blir det typ 40 grader i köket. Helt sjukt! Det enda negativa med det här vädret är att jag kommer vara blekast i sverige när jag kommer tillbaka, om inte Norge får värmeböljan sen alltså :)
Idag har vi haft lite målarverkstad här, nagelmålning då alltså. Catrin har nu ljusblå/turkosa naglar, Sigrid har röda och en ljusblå/turkos. Jag har vita och rosa, Micke har lila och blå (hehe!). Hilda har också lila och blå och lilla Kajsa har röda och mörkblå. Mycket mycket bra.

Igår var jag uppe på ett berg för första gången i mitt liv, jag och Catrin gick upp hela vägen (vanligtvis kör man med bil största delen men ingen av oss har körkort) och var supertrötta när vi kom upp. Men de söta bergsfåren och utsikten piggade snabbt upp oss. Lägger upp egna bilder nån dag, ni får helt enkelt lita på googles bild sålänge. Stället heter Klovset om ni vill kolla upp det. Lite längre bort på en bergstopp har Eli och Mike (våra arbetsledare eller vad man ska säga) en stuga (mitt uppe på en bergstopp!) och jag, Catrin och Mirjam planerar en övernattning där på fredag. Hoppas det blir av! :)

Sigrid och Catrin sitter och bogglar (ordbox!) men jag suger på det så passade på att blogga istället. Senare ska jag och systrami se på Matrix, heh.

torsdag 8 juli 2010

oh my did I really?

Jag får blåmärken superlätt och så har det typ alltid varit. Så länge jag kan minnas har jag aldrig haft en sommar ut blåmärkiga ben. Som barn älskade jag att klättra i träd (det gör jag fortfarande, bara inte lika ofta och högt) och jag slog mig ofta eftersom jag alltid var ute. Fick säkerligen nya blåmärken varje dag nästan.
Men eftersom jag inte är lika aktiv nu som jag var då har blåmärkena avtagit något. Men på jobbet skadar man sig lite hela tiden och typ i förrgår upptäckte jag ett ganska stort (typ 5 cm i diamenter) runt blåmärke strax ovanför knävecket på mitt vänstra ben. Inget jätteovanligt, men det är typ helt svart. Inte riktigt nu längre, det har börjat bli mer lila nu, men det är så märkligt. Jag kan inte komma på att jag har slagit i mig där. Och med tanke på att det är ett lustigt ställe, att det är ganska stort och runt och så pass mörkt måste jag ha slagit i ordentligt.


Aja, klockan är halv elva och jag börjar jobba om 11 timmar och trettio minuter. Ska nog sova snart, måste sätta igång en maskin med tvätt innan jag börjar jobba. Inte jättespännande, menmen :)

"you better watch out cause I like you" åh, sommarens upptäckt är definitivt Billie the Vision and the Dancers. Och jag vill hem till Hässleholm och gå på kristianstaddagarna och se dem live och önska att jag kunde hitta Joel där och våga prata med honom. Våga. Det är onekligen ett problem hos mig. Så himla dumt, när allt jag egentligen vill är att kyssa honom och ligga på gräset en varm sommarnatt och bara finnas med honom. Äh jag är töntig och rar (på norska) för det kommer ju aldrig hända. Buhu.

söndag 4 juli 2010

sunday in bed

Ingenting är så fint som att sakna sina vänner i Sverige och veta att de saknar en tillbaka. Det är samtidigt plågsamt, för jag vet hur mycket roligt de hittar på och jag vill vara med.
Jag vill också åka och bada i närmaste sjö, vill också festa och grilla och åka till olika festivaler. Jag vill till och med ha regnet, speciellt på morgonen. Jag vill sitta på torget i lilla Hässleholm (som är stort jämfört med Valldal, mycket stort) och svettas med en Ottoglass i handen. Och solglasögonen på och veta att man har flera veckors slöande framför sig. Men samtidigt är en Valldalssommar helt okej, vi har spotify, vi har en knökfull lägenhet och vi har framfört allt yatzy, nej förlåt mig. Vi har har MaxiYatzy. Och det måste spelas minst en omgång varje dag, oavsett om alla är med eller inte. Också tjänar vi ju storkovan.
Visserligen måste man ju skatta när man jobbar och tjänar massa pengar, men jag kommer tjäna typ tjugotusen. Det blir många fina skor och en ny garderob. Och självklart ska jag spara en hel del. Men eftersom jag själv har slitit och varit duktig får jag faktiskt unna mig en del saker. Tycker jag :)

Ikväll är jag ledig, och Mirjam slutar elva så då ska vi se på The Hangover och käka chokladbollar. Mycket bra, eftersom vi båda är lediga imorgon! Då ska jag tvätta, köpa mat och sånt tråkigt. Men förhoppningsvis blir det finfint väder så man kan sola på vår härliga balkong :)

please don't forget about me when I'm gone, don't stop dreaming about me, I love you even more when I can't see your face.

torsdag 1 juli 2010

010710

hemlängtan är mer okej nu. tänkte bara säga det. lite som jag tänkte säga att det är första juli och idag har varit första riktiga sommardagen här och självklart jobbade jag till halv fem. men det är fortfarande varmt och skönt såhär tio i åtta.
Jag har X antal skador förövrigt, ett rejält skoskav (av jobbskorna självklart) men det börjar bli bättre, min handled är helt skum och det känns som något är helfel inuti den, gick in i ett bord innan idag så mina strumpbyxor gick sönder och rev upp benet. plus en liten skada på ett finger.

Livet på fjellro i valldal. mycket fint.

Jag och catrin ska kolla på film ikväll för imorgon jobbar jag 14,30-23. mycket skönt :) och innan jobbet imorgon ska jag ner till Shell (allt ligger inom en treminuterspromenad från vår lägenhet för övrigt) och checka ett norskt kontantkort, för jag köpte ett på telenor i sverige. De sa att jag skulle ringa gratis till telenor och mycket billigt till alla andra typ. Så jag ringde mamma igår i tron om att det skulle vara gratis. men efter typ tio minuter var alla mina pengar slut. Aja, jag ska även köpa frimärken, ska skicka vykort och brev till er i Svea rike!
Nu ska jag duscha (vi är sex personer + tre till på söndag i en liten liten lägenhet med ett badrum. det blir lätt kö) och sen ska jag äta mickes stroganoff på balkongen. mycket bra.