tisdag 31 maj 2011

it's just totally tuesday!

Ganska onödig skoldag idag, hade lektion i 45 minuter ungefär. Sen har jag chillat lite & fikat med Elinor. Long time no see liksom, ungefär 1,5 år sen sist, men nu minsann var det dags!

lökig tjej <3

Det är ju gaalet varmt idag så jag tänkte för första gången i år slänga på mej bikini och sen slöa ute i solen ett tag. Sjuukt skönt! Ikväll bär det av mot Hågnarp (!) för fika med kören.
Såå. Ciao!

måndag 30 maj 2011

you'd better watch out cause I like you [I really really do honey]

Det händer mycket men inget av det är i skolan, skolan är i princip slut och bara tanken på det gör mig knasig. Samtidigt som det pirrar förväntansfullt i magen så knyter sig tarmarna hårt och jag blir snabbt nervös. Men jag tror att det är fullt normalt minsann.


Har sovit hos mamma en natt och varit i skolan idag. Åkte sen mot Lund för att återse min finaste person och det var välbehövligt, jag har varit hemma en timma nu men jag saknar honom redan. Hur ska det gå hela sommaren i Norge? Vi måste få det att fungera på något vis.
Tja, det finns inte så himla mycket att säga.
Vi har vår sista lektion imorgon eller på onsdag, det är lite oklart hittils. Sen är det ledighet som gäller egentligen hela tiden fram tills den 9e juni. Men det är Siesta & skattjakt och såntdära mittemellan, men ingen mer skolan. Åh, pirret i magen!
Nu ska jag se det allra första avsnittet av Twin Peaks, undrar om det är bra.. nåväl! Det har varit himla varmt idag och jag har officiellt fikat i en kohage, det var väldigt spexigt och roligt att se Jakob rädd för kossorna ^^
Ciao!

lördag 28 maj 2011

länge leve du min vän du som alltid följt mig hem, nykter eller alldeles för full


Igår fick jag en galen idé. Jag ville helt enkelt gå ut och gå fort ganska så länge. Så jag tänkte ut en runda som jag promenerat förut och jag tänkte att det tar nog ungefär en timme- om jag går fort. Så jag klär på mig träningskläder (kom ihåg: isabell! du behöver riktiga träningsskor!) och går ner till dörren, men pappa säger att jag behöver regnkläder (har inga regnkläder) så jag fick låna pappas stora regnjacka. I efterhand är jag väldigt glad över detta. Jag gick ungefär 6,5 kilometer, det tog tog en timme på ett ungefär. Under min powerwalk som man så fint kan kalla det lyckades det regna ungefär 55 av dessa 65 minuter och jag tänkte helt fel så jag fick gå över en väldigt stor äng för att komma till vägen, men det har ju regnat konstant i typ en vecka nu så gräset (som var knähögt ungefär) var väldigt blött.
Jag kan bara säga såhär. Min pappa blev nästan rädd för mig när jag kom in genom ytterdörren igen. Jag var helt dyngsur, varenda kroppsdel som inte blev täckt av pappas regnjacka var genomblöta och min mascara hade runnit ner på halsen ungefär.

Nu ska jag cykla in till Hässleholm och beställa en tårta till studenten, köpa hårband (mitt hår är omöjligt att träna i), hörlurar och besöka gymmet. Har inte varit där på ungefär tre veckor, gymmet alltså, men jag betalar ju ändå 169 kronor i månaden ungefär så det känns ovärt att inte gå dit.
Påminn mig gärna i oktober att jag inte ska förnya kortet. Ska nog träna på annat vis då, eller helt enkelt bli fet.
hejsvejs!

fredag 27 maj 2011

rawr i'm hungry!

Lämna in skoldatorn
Mediefestival
Hem
Sugen på pizza
Svara på sms från Jakob
Sakna Jakob
Köpa 6 pocketböcker för 198 riksdaler på adlibris. Here I come Norge!
Blir hungrig, fråga pappa om pizza?
Glad tjej. Bra fredag.

torsdag 26 maj 2011

our love is not a screaming I love you love it's like the waves of the sea. safe and always there even when you close your eyes for a moment



Jag har ju hållt min studentklänning nästan lite hemlig fram till nu om jag inte missminner mej helt så här får ni en smygtitt eller två. Den sista bilden är på koftan jag ska ha helt enkelt. Jag älskar både klänningen & koftan och kan knappt vänta tills jag får använda dem! Allt med studenten ska bli så himla kul!

Idag har jag myst runt i leggings och stor tröja men imorgon ska jag ju faktiskt utanför huset, hela vägen till skolan ;) Så då ska jag banne mej piffa till mej ordentligt! Längesen jag hade läppstift... kanske dags för det igen? :D
 Är lite sugen på en ny design på bloggen igen. Känns hopplöst ibland, blir aldrig nöjd.. Men om typ en vecka eller nåt så lämnar vi ju in våra skoldatorer för vi får ju inte behålla adobe-programmen osv eftersom skolan betalar dem. Så om jag ska göra en ny header så är väl nu hah ^^
Nu ska jag pyssla lite med det... och ta ett bad tror jag!

you're right behind me as we fall

Efter mycket möda och stort besvär har jag kommit fram till att det är väldigt svårt att fota sin egen nacke helt själv. Ni får iallafall två ordentliga bilder idag, sen om de råkar vara lite snea eller intensägande det är inte mitt fel för jag har inget stativ.

Här är den iallafall, på riktigt.

Idag har jag varit jättelångsam och alldeles precis börjat på skolarbetet, imorgon är det mediefestival och det längtar jag lite till! Det är himla mysigt att se på andras filmer och sådär. Och så brukar man få läsk & godis. Mums!

Håll till godo, det är nu 15 dagar kvar till studenten & det ska bli himla skönt (& jättejätteläskigt!) för sen kan jag liksom bara vara. Längtar mycket nu.

onsdag 25 maj 2011

lista jadå

Jag har ruskigt tråkigt och har ingen ro att varken städa eller plugga... drar på det lite till och snor ännu en lista av niotillfem!

Namn: Isabell
Piercingar: En i flärpen i örat, tragus heter det för de som kan sånt. Har haft några andra tidigare men plockat ut dem. 
Tatueringar: ett stjärntecken på handleden & numera även tre små svalor i nacken. 
Längd: 170,9 cm enligt någon mätare på Universeum. Jag brukar säga 171 ungefär. 
Skostorlek: 39.
Hårfärg: Rödbrun
Fräknar: Jaa, året runt men mest på sommaren!
Motto: Våga vara dej själv!
Kär? Jaa
Önskar du att du bodde någon annanstans? Lite ibland, inte just nu dock. Jag har det bra här.
Tycker du att du är attraktiv? Inte alltid, men ibland tycker jag att jag är tjusig.
Vilket schampo använder du? Något från sunsilk för färgat hår, varvat med sånt för torr hårbotten. Inget schampo passar mej bra..
Vad är du rädd för? Små utrymmen, mörkret, döden, höjder, djupt vatten & att prata inför många människor ungefär. 
Gillar du berg- och dalbanor? Nej tack!




Senaste…
Filmen du hyrde? Tror det var Clear Lake minsann
Filmen du köpte? Jisses, jag köper aldrig filmer. Snål <3
Låten du hörde: denna. Älskar Veronica Maggio.
Låten du laddade ner? Laddar aldrig ner musik, älskar spotify. men måste nog börja göra det snart, på sommarjobbet är ipod bäst!
Personen du ringde? Linda tror jag!
Personen som ringde dig? Pappa
TV-program du såg? Navy CIS på femman.. eller var det trean? Nåväl.
Person du tänkte på? Nenne för han bakar muffins i Växjö utan att vilja skicka några till mej. Dummis!



Favorit…
Låt: Sånt är himla svårt... måste nog säga Inga Kläder med Veronica Maggio. Just nu åtminstone!
Sak att göra: Bada badkar, se på film, pussas med J, sjunga. Såna grejer. Så länger jag slipper anstränga mej väldigt så är jag glad!
Sport: Gillar inte sport.. men att dansa är ju kul, och friidrott!
Kläder: Klänning. Alltid!
Film: 500 days of summer
Bil: Sån liten gammal, bubbla? :)
Serie: SATC, Glee, How I Met Your Mother, Bones. Jag gillar ungefär 500 serier..



Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Jovars.
Gråtit över en flicka? Ja
Ljugit för någon? Jaa
Varit i slagsmål? Nej!
Blivit arresterad? Nä
Träffat någon från internet IRL? Några.. främst Nenne & Jakob då.. himla tur det!



Antal…
Gånger du varit kär? Ungefär 5 gånger. 
Gånger ditt hjärta brustit? Hundra tusen gånger kanske. Inte alltid av pojkar dock. 
Hjärtan brustet på grund av dig? Åh det vet jag inte!
Tjejer du kysst? Några stycken, mest för att det är roligt men det är också ganska fånigt. Nåväl.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ingen aning, inte så fasligt många gånger.



Senaste…
Boken du läste? Just nu läser jag ingenting, ska börja på något nytt ikväll. Men sist läste jag Där regnbågen slutar av Cecelia Ahern. Den var inte så bra. 

Personen du fick e-mail av? Facebook, haha
Personen du fick brev av? Oj, får så sällan brev. Men det var nog min ELLE, fast det är nog inget brev. Åh jag vet inte fakiskt!
Personen du fick sms av? Jakob!
Gången hela din familj åt middag tillsammans? På mitt artonårskalas. Blir väldigt sällan när ens föräldrar är skilda..
Saken du köpte? Förutom lite godis tidigare idag så betalade jag senast för min tatuering & inträdet på Harrys igår!


de tre svalorna och jag

Självklart är mitt kamerabatteri dött precis när jag behöver det som mest. Laddar det just nu så ni för nöja er med en webbkamera-bild sålänge. Jag är galet nöjd med mina så svalor, love them!
Gjorde dem igår hos Lady C på Rockee i stan, sen bar det av till studentfest, det kändes väldigt konstigt av två anledningar. Alla var fulla utom vi tre tjejer typ och jag saknade bara J hela tiden. Nåväl.
Det var väldigt trevligt ändå, det roliga var att när jag träffade någon jag kände ville de inte hälsa på mej utan bara se min tatuering först, haha ^^

Nu ska jag klä på mej varmare kläder (vilken jäkla storm ute right?!) och gå (går inte att cykla..) till bussen för att bli "provsminkad" inför balen. Tjejen som ska sminka mej ska testa färger och sånt, så jag ska ha med mej bild på klänningen, håhååå.
Men när jag kommer hem igen väntar ett gaaaalet stökigt rum som måste städas & en mediekommunikationuppgift. Blä!
Hoppas ni har en fin onsdag, det planerar jag att ha!

måndag 23 maj 2011

spend the night honey

Hej ville bara säga att jag var med i en musikal igår plus att jag och J såg Insidious (har aldrig sett en så obehaglig film förut, mitt hjärta stannade minst sjutton gånger) och sen sov jag hos honom. Åh, saknar honom redan :(
Hela dagen idag har spenderats i Köpenhamn med kören. Love you guys! Nu ska jag hoppa ner i badet & sen sova. Är sååå trött ^^
Imorgon tatuerar jag mej, plus att det är studentfest, hohooo!

lördag 21 maj 2011

Insidious


Idag vill jag se denna filmen, ska försöka få Jakob att se den i Malmö med mej imorgon, hohooo då blir jag mycket glad!
Jag känner mej väldigt slö och tråkig idag så jag kollar mest på dåliga teveserier & sådära. Men det är väl ganska trevligt tycker jag! Senare idag ska ju jorden gå under har jag hört men kvart i åtta går min buss hem till pappa igen så det tycker jag verkar ovanligt dumt.
Hoppas ni har en fin lördag och så ses vi imorgon helt enkelt (hoppas!). Puss!

fredag 20 maj 2011

Today




Det här är min dag än så länge + lite onyttig chips-frukost ^^
När jag kommer hem ikväll ska jag helt klart gå på en promenad med lilla voffsingen Eros i skogen, han älskar det! Nu ska jag fortsätta göra ingenting på praktiken. Mycket roligt & givande indeed! 

torsdag 19 maj 2011

Mister visa mej den maximala hastigheten vart du vill så fort du kan vart du vill så fort du kan, ja vart du vill så fort du kan

Har tråkigt på praktiken men surfar runt på forever21.com och det gör ju en bara ledsen för att man inte har mer pengar än vad man har. Blä!

Meeen dagen förgylls helt klart av den här skivan som får allt hår på min kropp att ställa sig upp & tårarna i ögonen att krypa ut till ögonfransarna. Önskar så himla himla himla mycket att jag kunde varit där!! Men, snart är det siesta och då ser jag honom för tredje gången. Han min gud. Håkan Hellström. <3 <3



torsdag

Här är en lista som jag snodde från bästa niotillfem

Matvanor:


Bästa maträtt? Allt med ostgratinerat bröd. Haha nej, men jag är van vid vanlig svensk husmanskost så jag måste nog säga mammas spagetti & köttfärssås. 
Bästa efterrätt? Eh crêpes med chokladfyllning. Mums!
Bästa dryck? Päronsaft eller kanske äppeljuice
Hatdryck och maträtt? Mjölk (har aldrig någonsin druckit det, förutom i spädbarnsåldern såklart) och skaldjur. Jag kan verkligen inte äta det bara, sad story. 
Bästa alkoholdryck? Rosévin eller kanske päroncider. Älskar päronsmak men inte själva frukten, ja jag är mycket märklig. 
Använder du smör på smörgåsen? Självklart! Gärna med köttbullar eller god ost till också. 
Smågodis eller färdiga påsar? Smågodis!
Bästa soppan? Gulasch
Favoritglass? Twister eller någon god från Ben & Jerrys.
Shoppingvanor: 

Hur mycket shoppar du för varje månad? Det beror ju lite på såklart men kanske 500 kronor ungefär. 
Har du mer skor än kläder? Nej det tror jag inte, gillar både skor & kläder men skor är dyrare så det köper jag inte så ofta. Plus att många fina skor är högklackat och det gillar inte mina fötter att vistas i. 
Favoritplagg? Klänning, bekväma kläder är A och O för mej. 
Favoritfärg på kläder? Gärna grönt. 
Favoritfrisyr: På mej själv? Tja jag har ju typ bara haft kort hår sen jag var 13 så det vet jag inte. Men jag gillar en lång page (typ axellångt) eller sådär långt ner till rumpan men i en stor rufsig boll på huvudet. Just nu gillar jag inte mitt hår alltså..
Bästa mönster: Prickigt tror jag, eller randigt. 
Bästa accessoar: Basker.
Underkläder? Varje dag!
Hatplagg? Jag avskyr verkligen byxor men det är ju ganska snyggt. Så jag måste nog säga såna sparkdräkter, heh..
Arbete, utbildning:

Jobbar eller pluggar du? Jag tar studenten om tre veckor men än så länge pluggar jag ju, till sommarn far jag till Valldal för att jobba. 
Vad vill du bli? Jag vet faktiskt inte riktigt, men något i stil med att jobba på kvinnojour/personlig assistent/ tolk eller något sådant. 
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Känns helt okej, är väldigt skoltrött men jag ser ljuset i tunneln. 
Är lönen viktigast? Nej verkligen inte. Det viktigaste är att man inte har tråkigt & att man känner att det man gör är viktigt. 
Lite allt möjligt:

Har du barn? Nej minsann. 
Är otrohet okej? Verkligen inte.
Älskar du någon? Inte kärleksmässigt sådär, men min familj & vänner älskar jag ju. Puss på er!
Betyder familjen mycket för dig? Jadå. Fast i min familj så står vi inte superduper nära varandra men de är minst lika viktiga för det!
Vart åker du helst på semester? Tja, jag har ju typ aldrig varit på riktig semester men jag villvillvillvill till Frankrike. Som ni borde veta vid detta laget.
Bästa klimatet? När man slipper jacka & kofta & strumpbyxor. Jag tänker mej en bit ner i Europa bara. Mycket bra. 
Hemmafest eller krogen? Det beror ju lite på, jag har ett väldigt stort behov av att dansa av mig då & då och då är ju krogen bra. Men hemmafester kan ju vara trevliga de också. Så jag säger ingen eller båda.

onsdag 18 maj 2011

I'm gonna dance with the devil tonight

Sådärja! Sminket är på och det är även Lucky Lips- Bubble Gum. ÅÅÅÅH vad det smakar gott!

Frågan är hur jag ska göra med mitt hår? Nååja, jag hittar nog på något bra. Hoppas ni har en bra onsdagskväll!
Ciao!

& grannarna har klagat sedan kvart över tio

Här hänger jag & mitt tråkiga hår. Hehe.

Dagarna fylls av halvlånga skoldagar och körsång på kvällarna. Väldigt trevligt faktiskt, trodde jag var klar med allt skolarbete men jag har visst ett projekt om EU kvar och en komplettering i Mediekommunikation B. Skoj? Tjaa, jag har haft roligare saker att göra. Men jag har haft myyycket tråkigare också!
Jag har varit hemma en timme nu ungefär & har käkat lite mat. Jag var hungrig som en varg! Ikväll är det kör och vi ska sjunga på någon sorts konsert, haha, jag har ingen aning vad det är för något. Men det märker vi väl! Jag vet bara att jag ska ha ett paraply med mej och svartvita kläder på mej. Spännandeeee ^^ 

Om 23 dagar tar jag studenten och det är typ inga riktiga skoldagar alls kvar. Så himla tokigt! För att både bli hysterisk & peppa mej själv tänker jag göra en liten lista här under. 

18 maj (idag)- konsert med AnnaMariaz
19, 20 maj- näst sista praktikdagarna
22 maj- musikal med kören
23 maj- köpenhamn med AnnaMariaz
24 maj- EU-projektet klart + tatuering!!
26 maj- sista praktikdagen
27 maj- mediefestival + klar med mediekommunikationsgrejen
2-4 juni- siesta!
7 juni- skattjakt
9 juni- mentorsdag med alla treorna i Åhus
10 juni- studenten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12 juni- bal
typ 30 juni- Valldal.

ÅH DET HÄNDER SÅ MYCKET!!! Känner att jag inte hinner med något alls. Vill träffa Jakob hela tiden men näää det finns ingen tid. Blöööööh.
Trött och gnällig tjej! 
Nu ska jag se lite på SATC och sen fixa mej lite för att sen cykla in mot stan igen. Ganska bra dag!

måndag 16 maj 2011

I'm sorry but it's been a long weekend.

Nu är det visst måndag och jag har (förutom igår när jag kom hem) knappt rört vid en dator sen i onsdags natt. Det har varit en himla kul och skön helg långt hemifrån. Jag borde väl kanske gjort ett inlägg lite tidigare men igår sov jag hela eftermiddagen och hela natten inatt. Snacka om att jag var trött eller vad? ^^
I torsdags åkte jag, min klass och min parallellklass (och teknik-tvåorna) mot ett par härliga dagar i härliga Göteborg. Vi började resan med hela eftermiddagen på Liseberg och även om jag inte åker något annat än barnkaruseller som inte lämnar markytan så var det väldigt trevligt. Vi hade ganska bra tur med vädret också, det började inte regna förrän på fredagen!
Iallafall, vi åkte hem några stycken (till vandrarhemmet alltså) runt halv åtta tiden för att förfesta och piffa till oss lite och sen bar det (lite krånglig väg, hehe) iväg mot Sticky Fingers. Jag har varit där en gång förut men det hade inte de andra så jag fick visa dem runt lite ^^ Det var iallafall så himla jätteroligt att jag aldrig ville åka därifrån. Vi dansade galna danser till Håkan Hellström och Veronica Maggio och någon gång under kvällen hittade vi en jättesvettig kille i randig tröja med tillhörande blyg kompis som vi välkomnade in i vårt galna dansgäng. Vi  körde bland annat limbo och jag vann. Hehe! Det var mycket roligt!! Sen åkte vi hem och sov himla gott i 4 timmar och när vi vaknade bar det iväg mot Universeum fastän baksmällan var ett faktum. regnskogen var helt klart bäst för där var världens sötaste lilla lilla apa. Gulliwulli!
Sen åkte alla hemåt förutom jag för jag skulle ju tillbringa resten av helgen hos min kära syster som bor i Göteborg nu förtiden! Vi hittade på en massa roligt, såg tre skräckisar varav en var fruktansvärt hemsk, en mellanbra och en ruskigt bra & läskig! Vi såg på eurovision såklart och cyklade/skjutsade varandra på hennes cykel till Naturhistoriska museet och fick gå in (!!) i blåvalen. Så jäääkla häftigt men lite läskigt och äckligt också. Vi mumsade på god mat på en restaurang jag glömt bort och åt kronärtskocka! Det hade jag banne mej aldrig smakat förut men det var så gott! Mums!

Jag är ganska dålig på att fota allt som är intressant + att mitt kamerabatteri dog inne på museet men här kommer ett gäng bilder från torsdag-söndag!



Herr Svärdfisk


Immig lins = göttiga regnskogsbilder!


Det såg lite ut som att den här fisken försökte hångla med vattnet/ytan. Gulligt!

Herr & Fru Stingrocka!

Extremt söta apan

Nu blev det lördag och dags för fynd!



Naturhistoriska museet och jag var sugen på sjukt mäktig kärleksmums och hade min nya klänning på mej. Glad!

Syster lånade kameran lite!

Gullig baksida

Typ världens sötaste plast-späckhuggare

Patrick <3

Hej jag är lite rädd för jag sitter inuti en val... heh.

VALTÄNDER. KOLLA VAD LÄSKIGA!!!11


Nu började vi bli lite övertrötta och fnissade åt alla djur som såg spexiga ut/hade spexiga namn. Här: sjöleopard. 

Alltså, gulligaste. Och kolla namnet bara!

hahaha, så fruktansvärt ful! :D

Näbbdjur. Aah, barndomsminnen.