tisdag 30 augusti 2011

oh cutiepie please let me hold you

har jag berättat att jag vill ha ett litet djur att gulligulla med och pussa på?
+ en symaskin. baaaah.




är det töntigt att vara 19 och köpa en hamster? :(

måndag 29 augusti 2011

i don't quite know, how to say how i feel


Nu är det ju sådär nästan exakt år sen jag började låta mitt hår växa. Jag började ganska bra med en ungefärlig längd på 2-3 centimeter. Här är augusti eller kanske början på september. Alla bilderna är inte exakt på dagen varje månad men på't ungefär varje månad :)
En oktober när jag hälsade på Catrin i Göteborg. 

 November med mobilen i badrummet, ser lite sur ut också. Kanske för att håret var tråkigt?
 December flörtade jag mig igenom (?) men håret var så långt att man kunde puffa iallafall.
 Detta här är från nyårsafton men jag kunde inte hitta någon bild från januari som var bra, och detta är ju nästan januari. Typ några timmar innan bara :)
 Februari. Ett halvår sen jag klippte mig och hockeyfrillan var ett faktum men det skulle fixas till ganska snart!
 Nämen se! Jag kan ju inte se med min mars-långa lugg men ni kan ju spana in att hockeyfrillan är borta iallafall!
April kändes ganska snyggt och studenten kändes nära när vi fått våra mössor och tröjor.
 I maj ville jag vara något annat och gjorde mig till.
 Juni och studenten var precis slut och balen studande. Fy fan vad snygg jag var va!! Himla bra bild men ljuset och sånt, om jag får skryta lite hähä.
 I Norge blir det inte mycket bilder taget så här är en dålig slutet av juli/början av augusti.
 Bild tagen idag, den får symbolisera slutet av augusti. Känner mig ganska snygg, vill bara att håret ska nudda axlarna. Det är nästa mål!


Jag har förresten fått post från Norge idag. Glömde en del viktiga papper, och pass, där så nu är jag äntligen samlad här hemma. Har varit på massage också, är helt mörbultad och tröttseg idag alltså. En dag till sen är det onsdag och malmö som gäller. Fy vad kul det ska bli.
Har en ny favvislåt också. Va fan med Anna Hertzman. Himla härlig. (länk!)

torsdag 25 augusti 2011

Paris here I come!

Åh jag har ju glömt berätta den allra viktigaste grejen som har hänt i mitt liv. Jag har bokat en resa! Till: dam dam dam.. Paris! Alltså åh. Jag har drömt om detta sen franskalektionerna började bli roliga i 7an, fattar ni hur länge det är?
Iallafall, jag & malin åker på en weekendresa till paris i början av oktober och det kommer bli fantastiskt! Och jo visst, jag vill ju egentligen vara där mycket längre men jag tror att en liten dos paris är bra som en början, som en mjukstart. om jag gillar det tillräckligt mycket kommer jag ju ändå att komma tillbaka, och då kan jag stanna längre! åh vad jag längtar mycket!
pappa har bestämt att jag ska få en resväska i födelsedagspresent (fyller ju år om typ 3 veckor) för jag har ingen resväska, bara en massa andra väskor (hähä) och åh jag vill ha en sån rund som carrie har i Sex and the City!! men jag tror inte det finns tyvärr :(










 det här (se nedåt alltså) är det hotellet vi ska bo på, så himla fint! :)

I can't wait!

onsdag 24 augusti 2011

jag ligger gömd under löven, jag ligger gömd under snön

"
Se hur kärleken går.
Se hur hon snubblar.
River sig i snåren.
Stannar, ser sig om.

Det är för sent att ropa.
Hon kan inte höra.
Det är för sent att hejda.
Hon går som hon går
"
(de fyra flöjtspelarna 1975)

Inatt lyssnar jag på Melissa Horn, ser på Gilmore Girls, packar (tar hem alla grejer till mami igen) och slänger ut jakobs blommor jag fick en gång. aj.
puss

ariel oh ariel


Äventyrets stora dag.När dagen började såg jag ut ungefär såhär, bilden är iofs tagen i norge, men ni fattar. 
Jag kände på mig när jag vaknade att något fantastiskt skulle hända och några timmar senare så hände detta! vaa?! det syns ju ingenting, nää men det är för att jag bleker mitt hår dummehuvve! hähä.

inte så mycket, bara en kvart eller kanske 20 minuter. vill ju inte förstöra kvalitén på mitt superhår nu när det ska bli långt :)

 Allt detta var såklart inte förgäves utan som en förberedelse inför det här. Det röda.
SÅ HIMLA RÖTT! and i love it. 

Jag älskar det så mycket att ni får en helt tyst film utan någon mening.




söndag 21 augusti 2011

autmn

längtar mig till en höst full av knästrumpor, docs och stora koftor. åh.är även sugen på att färga håret galet rött. åh.









lördag 20 augusti 2011

trubbel bakom mig

Jag har nu jobbat mitt sista pass på Fjellro för i år, och jag far hemåt imorgon. Min väska är redan överfull och inte ens hälften av mina saker är nedpackade ännu, bla bla bla. Sånt ni vet.
Jag vet inte riktigt vilka ni är, ni som läser min blogg men en del av er är jag ju faktiskt vän med, även på facebook. Och det råkar vara så att facebook inte riktigt fungerar som det ska just nu så jag kan inte ändra min relationsstatus. Och varför i hela fridens namn ska du göra det då, tänker ni? Jo för jag fick brev, åh tänkte jag. brevbrevbrev vad härligt! Men nääaeh, det var från Jakob och han vill, nä jag tänker faktiskt inte berätta det för det är mellan oss två, men summan av kardemumman var att han behövde ta en paus och sådär men jag tror inte riktigt på det där med paus så jag anser mig själv vara singel just nu. Anledningen varför jag inte tror på pauser är att om det en gång funnits ett tvivel så finns det tvivlet alltid kvar i hjärtat och i hjärnan senare, som ett grubbel. Och det vill jag banne mig inte vara med om! Samtidigt som jag tycker att det här är aptrist (grät som ett barn på jobbet igår. åh, proffsigt <3) så har jag nog ändå vetat det hela tiden. Att det skulle bli såhär. Jag vill inte gå in på deltaljer för det har ni som sagt inte med att göra, men jag behöver en kille som faktiskt säger och visar vad han känner. En man som inte är rädd för att känna. Och ja, jag tror att Jakob är det, eller jag vet det. För han har blivit väldigt sårad förut, och jag är absolut inte arg. Bara väldigt besviken för han kunde ju förklarat som det var innan jag blev så himla himla kär.
Men gjort är gjort (jag har tillochmed ätit hjort idag på min bjudmiddag. mums mums!) och jag åker hem till ingenting känns det som. Men jag åker hem till hela mitt liv.
Jag vägrar vara tjejen som slutar fungera utan en man vid sin sida. Jag klarar mig för fan själv! :)

puss, hörs på bussen/ när jag är hemma igen.

tisdag 16 augusti 2011

just a normal day outside of valldal...


Hej jag är tillbaka i Valldal efter en mycket märklig dag i Ålesund. Inte så mycket shopping, mest mat och en hel del kaos då jag missade sista bussen efter ett litet misstag i skådandet av busstabellen. Jag var alltså fast i en ganska stor stad (iallafall i jämförelse med Valldal...) och inte ett enda sätt fanns det att ta sig hem. Jag blev lite smått hysterisk och den enda personen som samtidigt som mig befann sig i Norge var min chef Eli. Men vad skulle hon kunna göra tänkte jag samtidigt som jag med gråten i halsen ringde henne. Jag bad henne ringa sin son som jag träffat tidigare under dagen som även bor i den hära staden. Jag tänkte mig att jag kan ju sova hos honom eller något sådant. Visst visst, säger Eli.
En stund eller två senare ringer hon tillbaka och säger att hon inte kan få tag i honom men hans lillebrors flickvän (som också jobbar på hotellet) har varit hos sina föräldrar utanför Ålesund och kan hämta mig 22.30. PUH! Tänkte jag och kollade på klockan... 18.00... vad ska jag göra nu? Så jag strosade en stund men tog snabbt bussen till Moa (stort köpcenter utanför staden) då det var där hon skulle hämta mig. Men ingening var öppet länge så jag fick sitta och läsa en bok i säkert 2 och en halv timme.

Trött i ögon, rygg och fötter var jag när jag kom hem så jag somnade fort och sov i 10 timmar. Vaknar hungrig med med tomt matförråd och äter stekt ägg och korv till frukost. Ut stiger Micke och berättar att han gjort upp eld i peisestugan (vet inte hur det stavas) och gjort spagetthi och köttfärsås till oss men jag kom aldrig. förlåt, men det blev lite knasigt där igår säger jag och får förklara hur allt gick till.

Min shopping var alltså dessa örhängen som ni ganska dåligt ser på bilden. 6 par för 29 norska kronor. Man måste älska kvarlevorna av den fantastiska rean. Jag ska förklara vad det är för motiv på örhängena eftersom det syns så dåligt. Ett par med hjortar eller kanske renar, något med horn iallafall. Ett par med rävar, ett par med ganska fula kaniner (måste ju alltid vara så. Att det är ett par man inte vill ha egentligen), ett par ugglor, ett par med pumor (kanske?!) och slutligen ett par små ekorrar. Åh älskar älskar älskar dem!
Men inte lika mycket som jag älskar min nya oversized (som det så tjusigt heter i modebloggningsvärlden) tjocktröja från h&ms höstkollektion. (letar efter bild..) 



Grejen med tjocktröjor/koftor är att jag inte har många alls. Och de jag har haft har jag haft sen nittiotalet nästan. Nä, riktigt så illa är det inte men jag har inte så många och det beror ganska mycket på att jag är allergisk mot ull och därför är det svårt att hitta ordentligt varma tröjor sådär.
Sen köpte jag även en vanlig (men ack så fin!) tygklänning på h&m bara en hundralapp. Alltså jag måste bara uttrycka min glädje för hur fint höstmodet är *yaaaay*! Kunde dessvärre inte finna någon bild på den men den ser ut såhär fast utan ärmar, alltså typ som ett linne där uppe :)


Nu ska jag få äta mickes (säkerligen) goda köttfärsås och spagetti!
Ciao! :)



fredag 12 augusti 2011

getting ready for work


Börjar jobba om en stund men är ovan vid att börja på eftermiddagen så nu är jag klar i god tid. Shorts och linne blir dagens outfit, svart som natten för det är vår klädkod på jobbet. Chansar med hudfärgade strumpbyxor istället för svarta idag. Det är typ första dagen (om jag ska lyssna på de som har varit här sedan i maj ungfär) som inte känns som oktober idag. Solen skiner och det är jättevarmt! Tjeho!
Alla från vårt kollektiv har nu åkt hem så det är bara jag & Micke kvar. Och eftersom vi jobbar om varandra hela tiden kommer vi nog inte ses så mycket :/ Tur att biblioteket har så mycket film att låna ut ^^

Nu måste jag fixa det sista och gå, bättre att vara i god tid än att behöva stressa om jag får säga det själv!
Puss

måndag 8 augusti 2011

saker jag längtar till just precis nu

kolla på ett avsnitt av gilmore girls
måla naglarna
duscha
gå promenad och fota den lilla världen här så att ni får se
komma hem & sova i min egen säng, träffa alla fina och leta nytt skrivbord och bo in mig hos mamma igen
planera min tågluff
organisera mina saker (alla mina grejer är runt om hela valldal känns det som)

och allt det här (förutom det med att vara hemma då såklart) kan jag göra nu och imorgon och i övermorgon för nu är jag banne mej ledig i hela två dagar!!
Åh så skönt :)

Och förresten! Är inte denna människan vansinnigt snygg?

Hon heter visst Mena Suvari och har spelat i t.ex. American Beauty (bäst!) Six Feet Under och i musikvideon till Teenage Dirtbag :)